Løb tværs over Skotland

Foredragsholder, eventyrer, diabetiker

Løb tværs over Skotland

Inden jeg gik i gang, var jeg helt ærligt i tvivl, om jeg kunne gøre det.

Men skulle jeg på daværende tidspunkt beskrive mit seneste år, var det været at tage nogle frie fald, drømme stort, tage chancer og bygge faldskærmene undervejs. Så jeg gjorde forsøget, og det lykkedes for mig at løbe Skotland kyst-til-kyst – 212 km på 5 dage.

Det var noget af det mest krævende, jeg nogensinde har gjort. Men også noget af det mest givende:

At blive overvældet af det smukke skotske højland, at tale med imødekommende skotter, at sparke til nogle grænser, og ikke mindst:

At sætte mig det sindssyge mål at løbe alene tværs over et land på 5 dage og så gennemføre det, på trods af alle grundene til at lade være.

Så da jeg stod ved slutpunktet på den skotske østkyst, var jeg beriget, stolt og begejstret. Og stod med følelsen af på ingen måde at være ved min egen vejs ende. Men blot lige ved begyndelsen på alt det gode, der venter forude.

Rejseblog

Dag 0. rejsedag

Har løbet 0 km, men er alligevel smadret efter 12 timers rejse til det vestligste Skotland. Ret begejstret over omgivelserne og mine søde værter på b&b, som i morgen står tidligt op (kl. 7.30!) for at lave havregrød til mig.

Ellers står den på mental opladning, før det går løs i morgen.

1. Etape: Helensburgh-Strathblane: 40,66 km.

Startede langsomt ud, men fik efterhånden lidt mere fut i fødderne. Holder langsomt pace og mange pauser undervejs. Vejret er fint, skotterne søde og omgivelserne fantastiske .

2. etape: Strathblane-Falkirk – 37,6 km.

Løb på flot og flad sti og en lille smuttur til Falkirk Wheel. Vejret er omskifteligt, men bentøjet og humøret er godt ☺ Derefter: Meget lang restitution i badekarret på hotelværelset.

3. etape: Falkirk – South Queensferry: 42,92 km.

I dag var en personlig sejr for mig. Ikke pga distancen eller tiden, men fordi jeg kunne finde vej. Det lyder måske latterligt, men jeg er dårlig til at finde vej, og det stresser mig på de lange ture, hvis jeg er “lost”. Men i dag lykkedes det at komme fra A til B helt uden af kigge på kort eller Google Maps, som i øvrigt sjældent er mulig at få forbindelse til her på turen.

4. etape: South Queensferry- Port Seton: 45,1 km.

Flot tur, som blev forlænget af, at jeg mistede mit blodsukkerapparat. Brugte en time på at lede ude på ruten, og to timer på at skaffe et nyt i Edinburgh. Benene er trætte og ømme, og jeg har en kæmpe trang til en Pepsi Max ?I morgen venter sidste og meget lange etape.

5. etape: Port Seton – Dunbar: Mål 🙂